Shortbread

Shortbread finns med många olika smaksättningar. Just de här är neutrala, men den som vill kan smaksätta med rivet citronskal eller vaniljsocker.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 msk rårössocker - + 2 msk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda smör och 4 msk socker i en matberedare och mixa till en mjuk massa. Tillsätt mjöl, rismjöl och salt och blanda ihop till en deg. Platta ut degen i en form, ca 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.

  2. Lägg plastfolie eller smörgåspapper ovanpå degen och platta till den jämnt och slätt. Låt plastfolien ligga kvar och ställ formen i kylen ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 175°. Dra bort plastfolien från degen. Pricka ovansidan med gaffel och strö på 2 msk socker. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Låt kakan svalna och skär den sedan i långsmala bitar. Förvara kakorna i burk med lock, så håller de ca 1 vecka, eller frys in dem så håller de betydligt längre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!