Njut av knapriga och goda shortbreads med apelsinsmak.
För 1 satser
Ingredienser
450 g
smör, rumsvarmt, osaltat
3,5 dl
råsocker
2
apelsiner
2
ägg
1 l
vetemjöl
1 krm
salt
Shortbread med apelsinsmak – gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp eller kör i matberedare. Tillsätt apelsinskalet. Vispa i äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med saltet. Blanda väl.
Täck och ställ degen kallt ett par timmar. Lägg sedan degen på ett mjölat bakplåtspapper och kavla ut till en kvadrat som mäter ca 30 x 40 cm. Kakorna blir då drygt 1 cm tjocka.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut plåten och vänta någon minut innan du skär kakan i lagom stora bitar med en vass kniv.
Grädda kakorna ytterligare 4–5 min om du vill ha dem knaprigare.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.