Shish kebab (lammbullar) med rostat pitabröd och tomatsalsa

Recept på Shish kebab (lammbullar). Blanda gärna färsen dagen före så att den får mogna i smaken.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk persilja - hackad
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 1 tsk olivolja

Salsa

  • 1 lök - röd eller gul
  • 3 tomater
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 2 pitabröd - stora, sk libabröd

Gör så här

  1. Blanda färs, salt och peppar. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt persilja och yoghurt. Forma färsen till 12 runda bullar.

  2. Salsa: Skala och hacka löken. Hacka tomaterna. Blanda lök, tomat och persilja. Krydda med salt.

  3. Stek bullarna runt om i olja i en stekpanna ca 8 min.

  4. Servera lammbullarna med salsa, yoghurt och rostat pitabröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!