00000

Sherrysill smaksätts med pepparmix som är en kryddblandning som innehåller blanda annat svartpeppar, senapsfrö, lök, koriander och paprika.

För 4 personer:

Ingredienser

1 burk matjessill, (200 g)
0,5 gul lök, liten

Marinad:

0,25 citron
1,5 msk rapsolja
1 msk sherry, halvtorr
1 msk vatten
0,5 krm pepparmix

10 minuter + 4 timmar i kyl

Sherrysill – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar, om det är hela filéer. Skala och skär löken i tunna ringar.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet med en potatisskalare och finstrimla skalet.
  3. Vispa ihop olja, sherry, vatten och pepparmix. Tillsätt citronskalet. Varva sill och lök i en burk. Häll över marinaden och låt stå i kylen ca 4 timmar före servering.
Fler recept med: Fisk, Jul, Sill