Sherrysill
Sherrysill smaksätts med pepparmix som är en kryddblandning som innehåller blanda annat svartpeppar, senapsfrö, lök, koriander och paprika.
Ingredienser
- 1 burk matjessill - (200 g)
- 0,5 gul lök - liten
Marinad
- 0,25 citron
- 1,5 msk rapsolja
- 1 msk sherry - halvtorr
- 1 msk vatten
- 0,5 krm pepparmix
Gör så här
-
Låt sillen rinna av och skär den i bitar, om det är hela filéer. Skala och skär löken i tunna ringar.
-
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet med en potatisskalare och finstrimla skalet.
-
Vispa ihop olja, sherry, vatten och pepparmix. Tillsätt citronskalet. Varva sill och lök i en burk. Häll över marinaden och låt stå i kylen ca 4 timmar före servering.