Sherrysill

00000

Recept på sherrysill. Lättlagad inläggning gjord på matjessill som bara behöver stå 1 dygn i kylen.

För 20 personer

Ingredienser

800 g matjessill

Ättikslag:

1 gul lök, stor
2 tsk kryddpeppar, grovt krossad
1 dl ättiksprit
1,5 dl strösocker

Sherrylag:

2 dl ketchup
3,5 dl sherry, torr

Sherrysill – gör så här:

  1. Skölj och skär matjessillen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda ingredienserna till ättikslagen i en kastrull och sjud 2–3 min. Låt kallna.
  2. Blanda ner ketchup och sherry i lagen. Vänd ner sill- bitarna.
  3. Låt stå och dra 1 dygn i kylskåpet.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Övrigt, Svenskt