Shepherd’s pie

Shepherd’s pie lagas med färdig potatisgratäng vilket gör att den blir färdig på bara 25 minuter.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök - + 1
  • 2 morötter
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 800 g potatisgratäng - färdig
  • 1 dl ost - lagrad riven, 17 %
  • 3 tomater
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka 1 lök. Skala och riv morötterna. Stek löken med färsen i 1/2 msk olja i en stor stekpanna ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt morötter, tomater och buljongtärning. Låt koka 5 min.

  2. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form. Krydda  potatisgratängen  med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Bred gratängen på köttfärsröran och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Skiva tomaterna. Skala och hacka 1 lök. Blanda tomater och lök i en skål. Häll på 1 msk olja och krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Strö på basilika. Servera pajen med tomatsalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!