Shanghainesisk nudelsallad - Banliangcai

Det här receptet kommer från en liten restaurang i Shanghai. Hemligheten bakom den goda smaken är den svarta vinägern.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g fläskkött - karré filé
  • 1 msk majsolja - eller rapsolja

Marinad

  • 1 msk risvin - eller torr sherry
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk soja - mörk
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk salt

Nudelsallad

  • 250 g risnudlar
  • 3 skogsöronsvampar - torkade
  • 0,5 gurka
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar - eller 1/3 purjolök

Dressing

  • 1 dl vinäger - svart
  • 0,5 dl sesamolja
  • 2 tsk salt
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 chili - hel torkad
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 2 msk majsolja

Garnering

  • 0,5 dl korianderblad
  • 1 rödbeta - svarvad

Gör så här

  1. Kött: Blanda marinaden. Skär köttet i långa, smala strimlor. Lägg det i marinaden minst 30 minuter i rumstemperatur.

  2. Nudelsallad:Tillaga nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Lägg skogsöronen i varmt vatten 15 minuter. Skala och strimla grönsakerna i långa tunna strimlor. Strimla även den blötlagda svampen.

  3. Dressing: Blanda vinäger, sesamolja, salt och socker i en skål. Låt chili och vitlök fräsa någon sekund i het olja. Tillsätt de blandade ingredienserna och rör tills socker och salt löser sig. Smaka av om det ska vara sötare eller syrligare.

  4. Servering: Lyft upp köttet ur marinaden. Stek det hastigt i het olja under omrörning. Lyft upp det och blanda med de strimlade grönsakerna och nudlarna. Häll på dressingen. Blanda väl. Garnera med koriander och ev svarvad rödbeta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!