Shakshuka

Shakshuka är ursprungligen en chilistark äggrätt från Mellanöstern. Det här varianten, av vår kock Gunilla von Heland, är en mildare variant till frukost utan chili och lök. Den blir kryddig av vanlig curry.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 tomat - eller 4 små
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 50 g fetaost
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 dl örter - gärna basilika, gräslök, mynta, basilika och koriander eller salladsblad

Gör så här

  1. Skiva zucchinin. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna tomaten.

  2. Fräs zucchini och paprika i olja i en liten stekpanna. Krydda med curry och salt. Blanda ner tomaten och fräs ytterligare ca 1 minut.

  3. Knäck ner äggen i de frästa grönsakerna. Låt äggen bli klara på låg värme ca 5 min. Lägg över ett lock på glänt.

  4. Smula över fetaosten och strö över flingsalt och örter eller sallad strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!