I annonssamarbete med SIMPLE FEAST

3.93.93.93.93.9

Shakshuka är det arabiska ordet för blandning och den här rätten är både enkel och god. Rätten passar utmärkt som brunchrätt eller som en snabb, fyllig middagsrätt.

För 4

Ingredienser

1 msk extra jungfruolivolja
1 gul lök, tunt skivad
1 röd paprika, rostad, skalad och skuren i tunna skivor
2 tsk vitlöksflyftor, finhackade
400 g tomater, konserverade
1 tsk spiskummin, malen
1/2 tsk koriander, malen
4 stora ägg, rumsvarma
havssalt
nymalen svartpeppar
2 msk grovhackad, koriander
stark sås, valfritt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 190°C.
  2. Hetta upp olja i en medelstor stekpanna, gärna av gjutjärn, på medelvärme. Tillsätt lök och stek tills den mjuknat utan att ta färg, i ca 5 minuter. Tillsätt paprikan och vitlök och stek tills det är genomvarmt och dofterna stiger, i 1 till 2 minuter.
  3. Tillsätt tomaterna, hälften av spiskumminen och koriandern och låt sjuda tills tomaterna har tjocknat, i cirkaa 5 minuter. Smaka av och tillsätt mer spiskummin om du vill.
  4. Ta stekpannan från värmen. Använd en matsked eller liten måttkopp till att forma 4 gropar i såsen. Knäck försiktigt ut äggen i groparna och salta och peppra. Ställ stekpannan i ugnen och låt gå tills äggen precis stelnar, i cirka 8 till 10 minuter.
  5. Ta försiktigt ut den heta pannan ur ugnen, strö över koriandern och servera direkt med stark sås som tillbehör om du vill.

För mer inspiration och gratis recept, ladda ner vår app ‘Simple Feast – Recept’. Svårt att få tiden att räcka till? Vi levererar 3 växtbaserade och ekologiska måltider i veckan klara på bara 10 minuter. Läs mer och beställ din matkasse här.

Fler recept med: Promotion, simple feast