Sesamstekt torsk med kimchikräm  

4.14.14.14.14.1

Till sesamstekt torsk med kimchikräm börjar man med fisken. Vänd bitarna i sesampaneringen. Låt fisken ligga framme ca 10 min så att den torkar lite på ytan, då sitter fröna kvar bättre och det går lättare att steka.  

För 4 personer:

Ingredienser

500 g torskfilé
750 g färskpotatis
1 dl svarta sesamfrön
1 dl kimchi, färdig
2 msk majonnäs
150 g sockerärter
vitvinsvinäger, vetemjöl, olivolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Sesamstekt torsk med kimchikräm – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på  1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Skär torsken i skivor, ca 3 cm. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda 2 msk mjöl och sesamfröna. Vänd fisken i sesampaneringen. Låt stå ca 10 min.
  3. Mixa kimchi och majonnäs till en kräm.
  4. Strimla sockerärterna och blanda med 2 tsk vinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Stek fisken i 2 msk olja ca 4 min på varje sida. Servera med kimchikräm, sockerärter och rostad potatis.