Sesamstekt tofu med ingefärsdressing

Frasig sesamstekt tofu möter krispig gurka i en ingefärssmakande förrätt.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 pkt fast tofu - (270 g)
  • 1 gurka - liten
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk rapsolja

Dressing

  • 1 bit ingefära - ca 3 cm (ca 20 g)
  • 2 msk thaisoja
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm sambal oelek

Gör så här

  1. Dressing: Skala och finhacka ingefäran. Blanda ingefäran med soja, limesaft,  vatten, socker och sambal oelek.

  2. Finskiva gurkan, gärna på mandolin. Skiva tofun. Panera runt om i majsstärkelse och sesamfrön. Stek tofun runt om i olja på hög värme tills den fått fin färg.

  3. Blanda gurkan med hälften av dressingen och lägg på ett fat. Lägg tofun bredvid. Ringla över resten av dressingen. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!