Sesamstekt abborre med sardellfärskost

Abborre kan bytas ut mot gös, men filéerna måste i båda fallen byxas. Detta innebär att mittremsan, där det sitter flera små ben, måste skäras bort. Då får filén en byxliknande form.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 abborrfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk smör

Sardellfärskost

  • 53 g sardeller - raka
  • 250 g kesella
  • 0,5 basilika - kruka
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • rädisor
  • basilika
  • kapris

Gör så här

  1. Mixa eller mosa samman sardellerna med kesellan. Plocka basilikabladen och strimla dem fint. Blanda ner dem i sardellröran. Smaka av med peppar.

  2. Salta och doppa skinnsidan av abborrfiléerna i sesamfrön. Värm smöret i en stekpanna. Stek filéerna med sesamsidan ner i pannan till fin färg. Vänd fisken och stek klart på andra sidan 1–2 min.

  3. Servera abborren med sardellfärskosten, nykokt potatis och rädisor. Garnera ev med kapris och basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!