00000

Abborre kan bytas ut mot gös, men filéerna måste i båda fallen byxas. Detta innebär att mittremsan, där det sitter flera små ben, måste skäras bort. Då får filén en byxliknande form.

För 4 person(er)

Ingredienser

6 abborrfiléer
0,5 tsk salt
1 dl sesamfrön
1 msk smör

Sardellfärskost:

53 g sardeller, raka
250 g kesella
0,5 basilika, kruka
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

, kokt potatis, rädisor, basilika, kapris

1. Mixa eller mosa samman sardellerna med kesellan. Plocka basilikabladen och strimla dem fint. Blanda ner dem i sardellröran. Smaka av med peppar.
2. Salta och doppa skinnsidan av abborrfiléerna i sesamfrön. Värm smöret i en stekpanna. Stek filéerna med sesamsidan ner i pannan till fin färg. Vänd fisken och stek klart på andra sidan 1–2 min.
3. Servera abborren med sardellfärskosten, nykokt potatis och rädisor. Garnera ev med kapris och basilika.