Sesamsmör

Spröda knyten med skaldjursfyllning inleder nyårsfesten. Kräftstjärtarna och räkorna är förstås utbytbara mot hummer eller havskräftor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 175 g kräftstjärtar - i lag
  • 200 g räkor - med skal
  • 4 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar (chili) - röd
  • 2 krm limeskal - rivet
  • 2 tsk hummerfond
  • 2 tsk tomatpuré
  • 12 vårrulledeg - plattor
  • 1 äggvita

Sesamsmör

  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av på hushållspapper och skär dem i små bitar. Skala och dela räkorna i bitar. Ansa och hacka löken. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.

  2. Blanda kräftstjärtar och räkor med lök, vitlök, pepparfrukt, lime, hummerfond och tomatpuré.

  3. Tina vårrulledegen. Låt sedan plattorna ligga i en fuktig handduk. Rosta sesamfrön 1-2 min i torr stekpanna. Dra stekpannan från plattan och låt smöret smälta i pannan.

  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla äggvita runt degkanterna och klicka ut ca 1 msk fyllning på mitten. Dra ihop till ett knyte. Knytena kan stå i kylen 1-2 timmar före gräddning.

  5. Pensla med sesamsmör och lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!