Sesamskorpor
Ingredienser
- 1 dl sötmandel
- 100 g smör - rumsvarmt
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk anis - mald
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl - (ca 300g)
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl svarta sesamfrön
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och anis. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smör- och sockerblandningen. Tillsätt sesamfrö och mandel.
-
Rulla ut degen i två längder ca 40 cm långa och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
-
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Skär längderna på snedden i 1 ½ cm tjocka skivor. Torka skorporna mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna på galler.