Sesamskorpor

De knapriga små skorporna kan bakas flera veckor i förväg och förvaras torrt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk anis - mald
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl - (ca 300g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och anis. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smör- och sockerblandningen. Tillsätt sesamfrö och mandel.

  2. Rulla ut degen i två längder ca 40 cm långa och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Skär längderna på snedden i 1 ½ cm tjocka skivor. Torka skorporna mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!