Sesamräkor med limedip

Servera räkorna direkt från ugnen, då är sesamfröna runt räkorna riktigt knapriga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 äggvita
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl sesamfrön

Limedipp

  • 2 msk råsocker
  • 2 msk lime - pressad
  • 3 msk sojasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.

  2. Skala räkorna, men behåll det yttersta skalet på stjärten.

  3. Blanda äggvita, currypasta och sesamolja. Vänd i räkorna och låt stå ca 10 min. Ta upp räkorna. Häll sesamfrön i en påse, lägg i räkorna och skaka påsen försiktigt. Lägg räkorna en och en på bakpappersklädd plåt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min.

  4. Blanda socker och limesaft och rör tills sockret löst sig. Tillsätt sojasåsen. Dippa de nygräddade räkorna i såsen. Servera halvtorr sherry till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!