Sesamräkor med limedip
Ingredienser
- 500 g räkor med skal
- 1 äggvita
- 2 tsk röd currypasta
- 1 tsk sesamolja
- 1 dl sesamfrön
Limedipp
- 2 msk råsocker
- 2 msk lime - pressad
- 3 msk sojasås
Gör så här
-
Sätt ugnen på 275°.
-
Skala räkorna, men behåll det yttersta skalet på stjärten.
-
Blanda äggvita, currypasta och sesamolja. Vänd i räkorna och låt stå ca 10 min. Ta upp räkorna. Häll sesamfrön i en påse, lägg i räkorna och skaka påsen försiktigt. Lägg räkorna en och en på bakpappersklädd plåt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min.
-
Blanda socker och limesaft och rör tills sockret löst sig. Tillsätt sojasåsen. Dippa de nygräddade räkorna i såsen. Servera halvtorr sherry till.