Sesampannacotta med ananas

Sesampastan ger pannacottan en lite sträv konsistens.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 msk tahini (sesampasta) - (sesampasta)
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk honung - flytande

Garnering

  • 0,25 ananas - (ca 500 g)
  • 2 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Värm mjölk, grädde, tahini, socker och honung i en kastrull tills det ­nästan kokar. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Låt svalna i kallt vattenbad och rör om då och då under tiden så att gräddblandningen inte separerar.

  3. Häll upp i glas. Låt stelna i kylenca 2 timmar.

  4. Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i små bitar. Fördela honung och ananas ovanpå pannacottan och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!