00000

Den lena tofun blir krispig när den steks med sesamfrön.

För 4 personer

Ingredienser

500 g fast tofu
1 dl sesamfrön, gärna blandade vita och svarta
2 msk rapsolja

Sås

2 lime
1/2 dl japansk soja
2 msk riven ingefära
2 msk flytande honung

Tillbehör

250 g äggnudlar
250 g broccoli

20 min

Sesampanerad tofu – gör så här:

  1. Skär tofun i skivor och vänd dem i sesamfrön.
  2. Sås: Halvera limen och pressa ut saften. Blanda den med soja, ingefära och honung.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Bryt broccolin i buketter. Skär stjälken i skivor. Låt broccolin koka med nudlarna när ca 3 min återstår av koktiden.
  4. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera den ny-stekta tofun med såsen, nudlar och broccoli.