00000

De lättgjorda kycklingspetten går utmärkt att ta med på picknicken. Servera då riset kallt blandat med grönsakerna.

För 4 person(er)

Ingredienser

140 g bacon
350 g kycklingfilé
1 ägg
1,5 msk Maizena majsstärkelse
0,5 tsk salt
2 tsk sambal oelek
12 spett
0,5 dl sesamfrön
2 msk smör

Sås

2 dl lätt crème fraiche
0,5 dl sweet chilisås
1 krm salt

Tillbehör

4 ris
1 pkt wokade grönsaker

1. Skär bacon och kyckling i mindre bitar. Hacka dem i matberedare med kniv.
2. Vispa samman ägg, majsstärkelse, salt och sambal oelek. Häll ner det i matberedaren och blanda till en smidig färs.
3. Forma smeten runt grillpinnarna och rulla dem i sesamfrön.
4. Stek dem ca 5 min i stekpanna, eller tills de är genomstekta. Vänd dem då och då. Blanda samman såsen.
5. Servera spetten med sås, kokt ris och wokade grönsaker.