00000

60 min
Krassesåsen mår bra av att stå och dra en stund medan potatisen bakas färdigt i ugnen.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g fläskfilé
600 g fläskfilé
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 dl sesamfrön skalade
2 msk smör

Såsen

2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta pressad
2 msk konjak eau de vie
2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche
1 tsk maizena majsstärkelse
1 pkt kryddkrasse

Tillbehör

600 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 knippa sparris grön

1. Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Förkoka i saltat vatten 3–4 min. Låt potatisen ånga av i durkslag. Häll över i en ugnssäker form. Blanda med olivolja och salt. Baka färdigt mitt i ugnen 25–30 min.
2. Sås: Vispa ihop vatten, buljongtärning, vitlök, konjak och senap i en kastrull. Koka upp och vispa ner creme fraiche. Låt såsen sjuda någon minut. Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp. Klipp i krassen och värm såsen före servering.
3. Kött: Skär köttet i 3 cm skivor som plattas till med handflatan. Salta och peppra på båda sidor och vänd i sesamfrö. Stek köttet i smör på medelvärme 2–3 min på varje sida.
4. Sparris: Ansa och dela sparrisen i mindre bitar. Stek i smör i het panna någon minut under omrörning. Salta.