Panerad fisk

Panerad fisk med sesamfrö som stekts får god asiatisk smak. Riktigt gott med panerad lax eller torskfilé.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g fisk - färsk, t ex lax
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 msk rapsolja - till stekning
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära - riven och färsk
  • 2 tsk lime - pressad saft

Tillbehör

  • 300 g risnudlar
  • 2 morötter - skuren i stavar
  • 0,5 gurka - skivad
  • 2 avokado - skuren
  • inlagd ingefära

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Vispa ihop ägget och vänd fisken däri. Panera sedan fiskbitarna med sesamfrö.

  2. Blanda soja med den finrivna ingefäran och limesaften. Låt stå och dra en stund. Sila bort ingefäran.

  3. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Koka morotsstavarna i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär gurkan i stavar. Skala och skiva avokado.

  4. Hetta upp en stekpanna. Stek fisken i rapsolja 3-4 min per sida. Servera allt tillsammans med sojan och inlagd ingefära.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!