Panerad fisk

44444

Panerad fisk med sesamfrö som stekts får god asiatisk smak. Riktigt gott med panerad lax eller torskfilé.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g fisk, färsk, t ex lax
1 ägg
1 dl sesamfrö
1 msk rapsolja, till stekning
4 msk japansk soja
1 msk ingefära, riven och färsk
2 tsk lime, pressad saft

Tillbehör:

300 g risnudlar
2 morötter, skuren i stavar
0,5 gurka, skivad
2 avokado, skuren
inlagd ingefära

Panerad fisk – gör så här:

  1. Skär fisken i portionsbitar. Vispa ihop ägget och vänd fisken däri. Panera sedan fiskbitarna med sesamfrö.
  2. Blanda soja med den finrivna ingefäran och limesaften. Låt stå och dra en stund. Sila bort ingefäran.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Koka morotsstavarna i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär gurkan i stavar. Skala och skiva avokado.
  4. Hetta upp en stekpanna. Stek fisken i rapsolja 3-4 min per sida. Servera allt tillsammans med sojan och inlagd ingefära.