Sesammarinerad biff med kålrot

Låt gärna köttet marinera några timmar. Låt det stå i rumstemperatur minst 0,5 timme innan det steks.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g ryggbiff av nöt

Marinad

  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 krm svartpeppar

Till stekning

  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk sesamfrö

Kålrotssallad

  • 100 g kålrot
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 0,5 spansk peppar (chili) - finstrimlad
  • 2 krm salt
  • 2 salladslökar

Tillbehör

  • 120 g råris - gärna rött

Gör så här

  1. Blanda soja, sesamolja, socker, vitlök och peppar i en skål. Skär köttet till 2 skivor och lägg i marinaden. Låt det marinera kallt, gärna några timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.

  2. Kålrotssallad: Skala och skär eller hyvla kålroten mycket tunt. Blanda med sesamolja, finhackad vitlök och finhackad pepparfrukt.

  3. Koka riset. Ta upp köttet ur marinaden och strö på salt och sesamfrö på båda sidor. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek köttet på hög värme ca 1 minuter på båda sidor.

  4. Stek kålrotssalladen i samma panna ca 2 minuter på medelgod värme. Blanda ner salt och häll på resten av marinaden som köttet låg i. Tillsätt strimlad salladslök strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!