00000

Sesamfrö och olja i kombination med nypressad citron ger laxen god och spännande smak. Av den nya brödmixen från Blue Dragon får den en knaprig stekyta. Servera den genast direkt från pannan.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 lax, i skivor, skinn- och benfri (à 125 g)

Marinad:

2 msk citronsaft, pressad
2 tsk sesamolja
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk salt

Panering:

2 msk sesamfrön
1 dl panko brödmix, Blue Dragon
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja

Tillbehör:

, jasminris med strimlad purjolök och koriander, matlagningsyoghurt, sallad och inlagd gurka

1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg ner laxen och låt ligga medan riset kokar.
2. Vänd laxskivorna i sesamfrön och brödmix. Stek dem på medelvärme i 1 tsk sesam- och 1 msk rapsolja i stekpanna ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek.
3. Servera laxen med inlagd gurka, se recept, jasminris, yoghurt och sallad.

Fler recept med: Fest, Fisk, Huvudrätter - varmrätter