Sesamlax

Sesamfrö och olja i kombination med nypressad citron ger laxen god och spännande smak. Av den nya brödmixen från Blue Dragon får den en knaprig stekyta. Servera den genast direkt från pannan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 lax - i skivor, skinn- och benfri (à 125 g)

Marinad

  • 2 msk citronsaft - pressad
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk salt

Panering

  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl panko - Blue Dragon
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk rapsolja

Tillbehör

  • jasminris
  • purjolök - strimlad
  • koriander
  • matlagningsyoghurt
  • sallad
  • inlagd gurka

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg ner laxen och låt ligga medan riset kokar.

  2. Vänd laxskivorna i sesamfrön och brödmix. Stek dem på medelvärme i 1 tsk sesam- och 1 msk rapsolja i stekpanna ca 3 min på varje sida beroende på tjocklek.

  3. Servera laxen med inlagd gurka, se recept, jasminris, yoghurt och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!