Sesamknyten med mynta

Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor - frysta, 18x9 cm
  • 2 msk vetemjöl - till kavling
  • 2 msk smör - smält
  • 2 dl myntablad - löst packade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 3 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut varje smördegsplatta till 18x18 cm, på lätt mjölat bakbord. Skär varje platta i 9 rutor som är 6x6 cm.

  2. Smält smöret i en liten kastrull. Hacka myntabladen. Blanda smör, mynta och salt. Vispa upp äggen med en gaffel.

  3. Fördela myntablandningen på smördegsrutorna. Pensla med ägg runt kanterna. Vik ihop varje till en trekant. Tryck lätt med en gaffel längs kanterna så den stängs.

  4. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills knytena fått fin färg. Servera ljumma eller kalla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!