Sesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirap

Sesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirap är en beroendeframkallande granola som smakar lika bra i yoghurten som på smoothiebowlen.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dl pistaschnötter - utan skal
  • 5 dl havregryn - gärna fiberhavregryn
  • 1 dl sesamfrön - vita
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl kokosolja
  • 0,75 dl lönnsirap
  • 0,5 dl vatten
  • 50 g choklad - mörk
  • 10 aprikoser - torkade
  • 3 dl kokosflakes - rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150° varmluft. Hacka pistaschnötterna. Blanda nötter, havregryn, sesamfrön, pumpakärnor, vaniljpulver och salt i en långpanna.

  2. Blanda kokosolja, sirap och vatten med de torra ingredienserna. Krama ihop noga.

  3. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills granolan är gyllene. Rör om några gånger under tiden. Ta ut och låt kallna.

  4. Grovhacka chokladen. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda choklad, aprikoser och kokosflakes med det rostade och häll upp i glasburk.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!