55555

Sesamgranola med choklad, torkade aprikoser och lönnsirap är en beroendeframkallande granola som smakar lika bra i yoghurten som på smoothiebowlen.

För 1 liter:

Ingredienser

1 dl pistaschnötter, utan skal
5 dl havregryn, gärna fiberhavregryn
1 dl sesamfrön, vita
1 dl pumpakärnor
1 msk vaniljpulver
1 krm salt
0,5 dl kokosolja
0,75 dl lönnsirap
0,5 dl vatten
50 g choklad, mörk
10 aprikoser, torkade
3 dl kokosflakes, rostade

15 minuter + 25 minuter i ugn

Sesamgranola – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150° varmluft. Hacka pistaschnötterna. Blanda nötter, havregryn, sesamfrön, pumpakärnor, vaniljpulver och salt i en långpanna.
  2. Blanda kokosolja, sirap och vatten med de torra ingredienserna. Krama ihop noga.
  3. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills granolan är gyllene. Rör om några gånger under tiden. Ta ut och låt kallna.
  4. Grovhacka chokladen. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda choklad, aprikoser och kokosflakes med det rostade och häll upp i glasburk.
Fler recept med: Brunch, Frukost, Jul