40 minuter + 1 timmes jäsning + 12 minuter i ugn
Sesambröd med citronsmör – gör så här:
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt sesamfrön, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i bitar. Forma bitarna till runda eller avlånga bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.
- Spraya lite vatten på bröden och pudra över lite mjöl. Snitta dem eventuellt med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bröden kallna på galler.
- Citronsmör: Vispa smöret riktigt fluffigt med elvisp. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Klipp smörgåskrassen. Blanda ner citronskal, krasse och flingsalt i smöret. Servera smöret rumsvarmt till brödet.
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!