Sesambröd

Bröden bakas som bakeoffbröd. Först gräddas de halvfärdiga, sedan fryses de och gräddas sedan klart före serveringen. Svarta sesamfrön hittar man i asiatiska butiker. De smakar inte lika mycket som de ljusa men de är mycket dekorativa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten - ljummet
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 13 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 msk olja
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 3 msk sesamfrön - gärna vita och svarta

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen löser sig. 2.Tillsätt olja, salt, honung och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg.

  2. Låt degen jäsa 1/2-1 timme.

  3. Platta ut degen till en stor kaka ca 20x60 cm. Häll över oljan och dra ut den över degen med handen. Strö över salt och sesamfrö.

  4. Vik degen dubbel till 10x60 cm. Skär degen i 30 skivor. Vrid dem några varv och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Sätt ugnen på 225°. Låt jäsa ca 30 minuter.

  6. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt kallna på galler. Lägg i plastpåsar och frys in.

  7. Sätt ugnen på 225°. Låt bullarna halvtina i påsarna ca 30 minuter. Lägg dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!