Sesambiff med rotfruktsrisotto

Recept på en lättlagad, lyxig rätt som passar perfekt på en fredag. Lite sesamfrön ger en härlig smak till köttet och rotfrukterna gör risotton mustig och god.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g biff - tjock skiva
  • 1 tsk sesamfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 msk smör

Risotto

  • 1 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 rotselleri - liten
  • 1 morot
  • 0,5 msk smör
  • 1 dl avorioris
  • 2 dl hönsbuljong - av tärning
  • 2 msk persilja - hackad

Tillbehör

  • 2 msk mango chutney
  • sallads

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och finstrimla selleri och morot.

  2. Fräs det i smör i en gryta. Rör i riset och buljongen.

  3. Låt allt koka under lock ca 18 minuter.

  4. Krydda köttet med sesam, salt och peppar. Stek köttet i smör i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Skär köttet i skivor. Smaksätt risotton med persilja. Servera med kött, mango chutney och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!