55555

Sötsalt lax med sesam- och vallmofrön som passar att laga även när man är många.

För 4 personer

Ingredienser

4 laxkotletter, (à 150 g) eller laxfiléer med skinn

Marinad:

1 cm röd chili, t ex spansk peppar
0,5 citron, saft och rivet skal
1 lime, saft och rivet skal
2 msk soja, kinesisk
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk sweet chilisås
1 krm tabasco

Grillning:

1 msk sesamfrön
1 msk vallmofrön

10 minuter + 2 timmar marinering

Sesam-, vallmo- och sojamarinerad lax – gör så här:

 

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera ca 2 timmar i kylen före grillningen.
  2. Grilla laxbitarna på direkt värme ca 5 min på varje sida. Pensla med marinaden under grillningen. Strö sesam- och vallmofrön över de färdiggrillade laxbitarna.