Sesam- och chilidressad tofu med nudlar

Recept på sesam- och chilidressad tofu med nudlar. Kimchichili finns i butiker med koreansk mat. Alternativet är  chilipulver, gärna grovmalet. Vi har använt silken firm tofu, men även den fastare, extra firm, går att använda.

30 min

Gör så här:

  1. Sås: Skala och stöt eller mosa vitlöken i en mortel. Tillsätt sesamfröna och stöt dem med vitlöken. Blanda ner soja, sesamolja, ingefära, kimchichili och sirap. Strimla salladslöken. Blanda ner den i såsen. Späd ev med lite vatten, såsen ska vara ganska tjock och trögflytande.
  2. Skiva och stek svampen i 1 msk olja 3–5 min, tills den blir knaprig. Salta.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Woka eller fräs hastigt nudlar med rödbetskott och bönor i 1 msk olja. Håll varmt.
  4. Skär tofun i 2×4 cm stora kuber. Vänd dem i mjöl. Stek dem försiktigt på medelvärme i omgångar i 2 msk olja 2–3 min på varje sida. Servera med chilisås, nudlar och svamp.

Recept från