Serranosmörgås med hummus

Marinerade paprikor och kronärtskockor smakar gott på smörgåsen  tillsammans med en klick krämig hummus. Paprikor och kronärtskockshjärtan finns att köpa i delikatessdisken bland inlagda oliver och vitlöksklyftor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 bröd - i skivor, gärna franskbröd
  • 1 msk smör
  • 8 serranoskinka - tunna skivor
  • 8 röda paprikor - små, marinerade
  • sallad - gärna machesallad
  • 4 kronärtskockshjärtan - marinerade

Hummus

  • 0,5 burk kikärter - (à 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm spiskummin - mald
  • 1 krm koriander - mald
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Hummus: Spola kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärter, vitlök och kryddor i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt olja i en fin stråle och kör till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

  2. Dela bröden och bred på smör. Lägg på skinka, paprika och sallad. Dela kronärtskockorna på mitten och fördela dem på smörgåsarna. Klicka på hummus.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!