Serranoskinka liknar parmaskinka men får torka längre (ca 18 månader), vilket ger en kraftfullare smak. Det här är en skinkrulle, välfylld och syrligt välsmakande.

För 10 person(er)

Ingredienser

10 serranoskinka skivor
2 salladslökar
10 minimajs
0,5 gurka skalad
5 tomater soltorkade, marinerade
10 oliver kärnfria, svarta
2 basilika kvistar
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
20 rucolablad

Recept: Serranoskinka med soltorkade tomater och oliver

  1. Ansa, skölj och dela salladslök och minimajs i 4-5 cm långa stavar.
  2. Dela och skär gurkan på samma sätt.
  3. Finhacka tomater, oliver, strimla basilika och blanda med vinäger, olja, salt och peppar.
  4. Låt grönsaksstavarna marinera i blandningen ca 30 minuter.
  5. Fördela de marinerade grönsakerna och rucolan på skinkskivorna och rulla hårt till fina rullar.
  6. Ställ rullarna upp på serveringsfat och droppa över lite av marinaden.