Serranoskinka med soltorkade tomater och oliver

Serranoskinka liknar parmaskinka men får torka längre (ca 18 månader), vilket ger en kraftfullare smak. Det här är en skinkrulle, välfylld och syrligt välsmakande.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 serranoskinka - skivor
  • 2 salladslökar
  • 10 minimajs
  • 0,5 gurka - skalad
  • 5 tomater - soltorkade, marinerade
  • 10 oliver - kärnfria, svarta
  • 2 basilika - kvistar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 20 rucolablad

Gör så här

  1. Ansa, skölj och dela salladslök och minimajs i 4-5 cm långa stavar.

  2. Dela och skär gurkan på samma sätt.

  3. Finhacka tomater, oliver, strimla basilika och blanda med vinäger, olja, salt och peppar.

  4. Låt grönsaksstavarna marinera i blandningen ca 30 minuter.

  5. Fördela de marinerade grönsakerna och rucolan på skinkskivorna och rulla hårt till fina rullar.

  6. Ställ rullarna upp på serveringsfat och droppa över lite av marinaden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!