44444

Serranolindad fläskfilé i ugn med en krämig kantarellpasta.

För 8 personer:

Ingredienser

1 kg fläskfilé
2 msk smör
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, grovmald
8 serranoskinka

Pasta:

1 liter kantareller
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
600 g tagliatelle
300 g sockerärter
2 dl lätt crème fraiche
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

tomatsallad

25 minuter + 15 minuter i ugn

Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta – gör så här:

 

  1.  Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 8 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.
  2. Linda 1 skiva serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.
  3. Pasta: Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
  4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.
  5. Koka upp vattnet med lätt crème fraîchen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.
  6. Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.