25 minuter + 15 minuter i ugn
Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 8 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.
- Linda 1 skiva serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.
- Pasta: Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.
- Koka upp vattnet med lätt crème fraîchen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.
- Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.