00000

Serranolindad fläskfilé i ugn med en krämig kantarellpasta.

För 8 personer

Ingredienser

1 kg fläskfilé
1 kg fläskfilé
2 msk smör
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar grovmald
8 skinka serrano

Pasta

1 l kantareller
1 vitlöksklyftor
1 tsk salt
600 g tagliatelle
300 g sockerärter
2 dl lätt crème fraiche
1 krm peppar

25 min + 15 min i ugn

Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta

 

1. Sätt ugnen på 225°. Putsa fläskfilén och skär den i 8 breda bitar. Bryn bitarna runt om i smöret. Krydda med salt och peppar.
2. Linda 1 skiva serranoskinka runt varje filébit och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.
3. Ansa kantarellerna och skär dem eventuellt i mindre bitar. Stek dem i smöret i en stekpanna. Krydda med pressad vitlök och salt.
4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt sockerärterna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara 2 dl av kokvattnet.
5. Koka upp vattnet med lätt crème fraîchen. Vänd i pasta, sockerärter och kantareller. Krydda med peppar.
6. Servera fläskfilén med kantarellpastan och tomatsallad.