00000

För 4 person(er)

Ingredienser

4 hokirygg, bitar, eller annan vit fisk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 salviablad, färska
8 serranoskinka, stora, tunna skivor, eller annan lufttorkad skinka
2 msk olivolja, till stekning

Tomatkompott:

500 g körsbärstomater
2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 msk timjan, färsk
1 schalottenlök, finhackad
1 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
1 dl svarta oliver, grovhackade

Servering:

, kokt tagliatelle
1 timjankvist, färsk

1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Klyv tomaterna och lägg dem i en smord ugnssäker form med salt, peppar, timjan, schalottenlök, olivolja och balsamvinäger och baka dem i ugnen 1 1/2 timme. Blanda dem därefter med hackade oliver.
2. Salta och peppra fisken. Filéer halveras tvärs över.
3. Lägg på salviablad och vira in fiskbitarna i skinkan. Filéer viks dubbla. Fäst ev med tandpetare.
4. Hetta upp olivolja i en panna, stek paketen 1 knapp minut på varje sida.
5. Höj värmen till 175°. Lägg över dem i form med bakplåtspapper och stek färdigt mitt i ugnen 8–10 min. Servera med kompotten och kokt tagliatelle.