Serranobakad fisk med tomatkompott

Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 hokirygg - bitar, eller annan vit fisk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 salviablad - färska
  • 8 serranoskinka - stora, tunna skivor, eller annan lufttorkad skinka
  • 2 msk olivolja - till stekning

Tomatkompott

  • 500 g körsbärstomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk timjan - färsk
  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 1 dl svarta oliver - grovhackade

Servering

  • tagliatelle - kokt
  • 1 kvist timjan - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Klyv tomaterna och lägg dem i en smord ugnssäker form med salt, peppar, timjan, schalottenlök, olivolja och balsamvinäger och baka dem i ugnen 1 1/2 timme. Blanda dem därefter med hackade oliver.

  2. Salta och peppra fisken. Filéer halveras tvärs över.

  3. Lägg på salviablad och vira in fiskbitarna i skinkan. Filéer viks dubbla. Fäst ev med tandpetare.

  4. Hetta upp olivolja i en panna, stek paketen 1 knapp minut på varje sida.

  5. Höj värmen till 175°. Lägg över dem i form med bakplåtspapper och stek färdigt mitt i ugnen 8–10 min. Servera med kompotten och kokt tagliatelle.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!