44444

Sensommarsallad med räkor och betor innehåller bland annat mjukt kokta betor, dill och pepparrot. Servera gärna salladen med extra pepparrot.

För 4 personer:

Ingredienser

8 rödbetor, (500 g)
3 msk dill, finhackad
2 msk pepparrot, finriven
0,5 dl olivolja
2 msk citron, pressad 
150 g sockerärter
1 knippa rädisor
1 påse rucola, (65 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
300 g räkor, skalade

Tillbehör:

citronklyftor

30 minuter

Sensommarsallad med räkor och betor – gör så här:

  1. Koka rödbetorna ca 30 min. Skölj dem i kallt vatten och skala. Skär betorna i klyftor.
  2. Blanda dillen med pepparrot, olja och citronsaft.
  3. Ansa och halvera rädisorna. Vänd ihop dressingen med rödbetor och sockerärter. Krydda med salt och peppar.
  4. Varva betor, bönor, rucola, rädisor och räkor på ett fat. Pressa över citron vid servering.
Fler recept med: Lunch, Picknick, Sallader