Sensommarsallad med räkor och betor

Sensommarsallad med räkor och betor innehåller bland annat mjukt kokta betor, dill och pepparrot. Servera gärna salladen med extra pepparrot.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 8 rödbetor - (500 g)
  • 3 msk dill - finhackad
  • 2 msk pepparrot - finriven
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 150 g sockerärter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 påse rucola - (65 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 300 g räkor - skalade

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Koka rödbetorna ca 30 min. Skölj dem i kallt vatten och skala. Skär betorna i klyftor.

  2. Blanda dillen med pepparrot, olja och citronsaft.

  3. Ansa och halvera rädisorna. Vänd ihop dressingen med rödbetor och sockerärter. Krydda med salt och peppar.

  4. Varva betor, bönor, rucola, rädisor och räkor på ett fat. Pressa över citron vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!