Sensommarsallad med aprikoser och labneh

Sensommarsallad med aprikoser och labneh är en frisk sallad med sötma från aprikoser och sälta från labnehosten. Aprikoserna kan bytas ut mot persikor eller nektariner.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 rosésallad - liten
  • 65 g rucola
  • 250 g aprikoser - färska
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 10 labnehbollar - Sevan, –12
  • 1 kruka mynta

Bärdressing

  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 100 g björnbär
  • 1.5 dl olivolja - mild
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  2. Riv rosésalladen i bitar. Blanda rosésallad och rucola och lägg upp på ett stort fat.

  3. Halvera, kärna ur och skär aprikoserna i klyftor. Lägg dem på salladen. Strö över fingsalt och peppar. Bryt över labneh-osten. Skeda över lite av dressingen. Toppa med myntablad och servera resten av dressingen till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!