00000

Sensommarsallad med aprikoser och labneh är en frisk sallad med sötma från aprikoser och sälta från labnehosten. Aprikoserna kan bytas ut mot persikor eller nektariner.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 rosésallad, liten
65 g rucola
250 g aprikoser, färska
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
10 labneh-ostbollar, Sevan, –12
1 kruka mynta

Bärdressing:

1 vitlöksklyfta, liten
100 g björnbär
1,5 dl olivolja, mild
0,5 dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung, flytande
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Sensommarsallad med aprikoser och labneh – gör så här:

  1. Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  2. Riv rosésalladen i bitar. Blanda rosésallad och rucola och lägg upp på ett stort fat.
  3. Halvera, kärna ur och skär aprikoserna i klyftor. Lägg dem på salladen. Strö över fingsalt och peppar. Bryt över labneh-osten. Skeda över lite av dressingen. Toppa med myntablad och servera resten av dressingen till.
Fler recept med: Frukt och bär, Sallader