3.83.83.83.83.8

Senapstorsk med broc­coli och apelsins­mör­sås  går bra att laga för fler än 2 personer. Du kan byta ut pärlcouscous mot vanlig couscous, men då serveras yoghurtröran bredvid.

För 2 personer:

Ingredienser

300 g torskfilé
1,5 dl pärlcouscous, (mograbiah)
1 msk senap, grovkornig
0,5 dl ströbröd, gärna panko ­(japanskt ströbröd)
200 g broccoli, gärna bellaverde
1 apelsin, stor
25 g smör
0,5 kruka gräslök, + 0,5
0,5 dl yoghurt, turkisk
olivolja, vitvinsvinäger, salt, ­nymald svartpeppar

30 minuter

Senapstorsk med broc­coli och apelsins­mör­sås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med 2 krm salt och bred över senapen. Stek i ugn ca 10 min, tills fiskens innertemperatur är 60°.
  3. Stek ströbrödet frasigt i panna med 1 msk olja. Koka broccolin i lättsaltat vatten.
  4. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Koka upp apelsinsaft, skal, 1 msk vinäger, 1 krm salt och 1/2 krm peppar i en kastrull. Tillsätt smöret och låt koka upp. Mixa såsen skummig med mixerstav.
  5. Häll av vattnet från couscousen. Finstrimla gräslöken. Rör i yoghurt, gräslök och 1 krm salt i couscousen.
  6. Servera torsken med couscous, broccoli och smörsås. Strö över gräslök och ströbröd.