4.34.34.34.34.3

Recept på senapssill från restaurangen Artipelag på Värmdölandet utanför Stockholm. Denna senapssill får extra sting av dijonsenapen.

För 10 personer på buffé

Ingredienser

2 burkar inläggningssill, (à 420 g)
1 dl ättiksprit, (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 msk senap
2 msk dijonsenap, grov
1 msk strösocker
1,5 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

15 minuter + 2 dygn i kyl

Senapssill – gör så här:

  1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna. Låt sillen rinna av och skär den i  bitar.  Lägg sillen i lagen och låt stå i kylen ca 24 timmar.
  2. Blanda de båda senapssorterna och sockret. Tillsätt oljan i en fin stråle. Smaka av med vinäger och krydda med salt och peppar. Blanda i sillen och låt dra i kylen ca 24 timmar.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Påsk