00000

Senapssill med honung och dill smakar bra vare sig det är jul, påsk eller midsommar!

För 6 pers på buffé

Ingredienser

Senapssill med honung och dill

1 förpackning 5 min-sill (420 g)
1 äggula
1 msk dijonsenap
3 msk skånsk senap
2 msk honung
1 dl rapsolja
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk hackad dill
1 krm dillfrön
5 kryddpepparkorn

Garnering

dillkvistar

20 min + 24 timmar i kylen

Senapssill med honung och dill – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar.
  2. Vispa ihop äggula, senap och honung till en smet i en bunke. Droppa försiktigt i olja och fortsätt vispa. Krydda med salt, peppar, dill, krossade dillfrön och krossade kryddpepparkorn.
  3. Lägg sillbitarna i senapssåsen. Förvara sillen i kylen i en glas burk med lock ca 24 timmar. Garnera med dill vid servering.