00000

Senapssill med sting. Den som vill ha en mildare smak kan ta mer skånsk senap och mindre fransk senap. En krämig senapssill.

För 1 sats(er)

Ingredienser

4 urvattnade sillfiléer, urvattnade
1 msk skånsk senap
1 dl fransk senap
1,5 msk strösocker
1,5 msk vitvinsvinäger
3 äggulor
1 dl dill, finhackad
1,5 dl rapsolja

1. Skär de urvattnade sillfiléerna i bitar och låt dem rinna av ordentligt. Torka eventuellt av dem med hushållspapper.
2. Blanda senap, socker, vinäger, äggulor och dill i en skål. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och efter hand i en jämn stråle.
3. Blanda sillen med såsen och låt den stå kallt ca 1 dygn före servering.

Fler recept med: Fisk, Midsommar, Övrigt