Senapssill

Senapssill med sting. Den som vill ha en mildare smak kan ta mer skånsk senap och mindre fransk senap. En krämig senapssill.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - urvattnade urvattnade
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl fransk senap
  • 1,5 msk strösocker
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 3 äggulor
  • 1 dl dill - finhackad
  • 1,5 dl rapsolja

Gör så här

  1. Skär de urvattnade sillfiléerna i bitar och låt dem rinna av ordentligt. Torka eventuellt av dem med hushållspapper.

  2. Blanda senap, socker, vinäger, äggulor och dill i en skål. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och efter hand i en jämn stråle.

  3. Blanda sillen med såsen och låt den stå kallt ca 1 dygn före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!