33333

Recept på krämig senapssill. Till jul, påsk och midsommar är vi många som inte vill vara utan senapssillen.

För 6-8 personer:

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill, (420 g)
3 msk senap, söt, grovkornig
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
0,5 msk vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl dill, hackad
1-2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

10 minuter + tid för sillen att stå

Senapssill – gör så här:

  1. Häll av lagen och låt sillen rinna av väl. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.
  2. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning till en tjock sås. Rör ner yoghurt och dill. Smaka av med salt och peppar. Blanda försiktigt ner sillbitarna.
  3. Låt gärna stå 2-3 timmar eller till nästa dag.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Sill