00000

Ett tillbehör med sting som är gott till lagrad hårdost.

För ca 1 liter

Ingredienser

500 g västeråsgurka
300 g blomkål
250 g smålök, gul eller röd

Saltlag

5 dl vatten
1 dl grovt salt

Inläggningslag

1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 msk senapspulver (Colemans)
1 tsk gurkmeja
1-2 tsk bockhornsklöver
3 msk ljus maizenaredning

3 timmar

1. Ansa gurkorna och blomkålen och skala lökarna. Skär gurkorna i ca 1 cm stora tärningar och blomkålen i små buketter eller tärningar. Bland vatten och salt i en bunke och lägg i grönsakerna. Låt dem stå kallt i saltlagen 2–3 timmar.
2. Häll bort saltlagen och spola grönsakerna snabbt i kallt vatten. Låt dem rinna av.
3. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och vispa ner senapspulver, gurkmeja, bockhornsklöver och maizenaredning.
4. Blanda ner de avrunna grönsakerna i den kokande senapslagen och låt alltsammans sjuda ca 5 min. Häll upp på rengjorda glas­burkar eller i en skål och låt det kallna. Förvara kallt. Denna pickles håller flera veckor i kyl förvarad i burk med lock. Den passar även till rätter med kött och korv.

Fler recept med: Övrigt