00000

Tre senapssorter med olika karaktär blir en lyckad smakträff. Västervikssenapen är söt och ganska stark.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g sejfilé
3 msk västervikssenap
2 msk grovsenap
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Varm potatissallad:

600 g potatisar, små kokta
125 g körsbärstomater
4 salladslökar
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 tsk honung
2 msk kapris
50 g oliver, svarta

Garnering:

2 msk persilja, hackad

15 minuter + 20 minuter i ugn

Senapsöverbakad sej med varm potatissallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär fisken i fyra portions­bitar. Blanda de olika senapssorterna, salt och peppar. Bred senapsblandningen på fisken.
  2. Halvera potatis och tomater. Ansa och skiva salladslöken tunt. Blanda alla ingredienser till potatissalladen och lägg i en ugnssäker form. Lägg på fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills fisken är klar i mitten och potatisen blivit varm.
  3. Garnera med hackad persilja.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter