00000

Yoghurten gör kycklingen mör och senapen ger god smak och fin färg. Den här rätten går lika bra att äta varm som kall.

För 4 person(er)

Ingredienser

Senapskyckling:

1 dl matlagningsyoghurt
2 msk dijonsenap
2 tsk gula senapsfrön
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
4 kycklingklubbor

Couscous:

2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini, liten
2 msk olivolja
2,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk salt
3,5 dl couscous

1. Sätt ugnen på 200°
2. Blanda yoghurt, senap, senapsfrö, gurkmeja, salt och peppar i en bunke.
3. Dela kycklingklubborna i två bitar i "leden" och lägg bitarna i senapsblandningen. Blanda väl så att delarna blir täckta. Lägg sen kycklingen i en ugnssäker form, ta med yoghurtblandningen och stek mitt i ugnen ca 30 min.
4. Skala morötter, lök, och vitlök och dela dem i bitar. Dela zucchinin på längden, skrap ur kärnorna med hjälp av en sked, dela halvorna i bitar.
5. Hacka grönsakerna fint. Om du använder en matberedare, så kör morötterna först i några sekunder, tillsätt sedan lök, vitlök och zucchini.
6. Fräs grönsakshacket i olivolja i en kastrull i ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och salt, låt koka upp. Häll i couscous, blanda väl. Ta kastrullen från värmen och låt svälla 5 minuter under lock.
7. Rör om i couscousen och servera med kycklingen.