00000

Urbenad kotlett säljs ofta till bra pris och är ett saftigt, gott och magert kött när fettkappan är bortskuren.

För 4 person(er)

Ingredienser

9 potatisar
600 g fläskkotlett urbenad, i bit
3 msk smör
1,5 tsk salt
2 msk senap provensalsk (Maille)
1,5 msk maizenaredning för ljusa såser
400 g morötter
0,5 dl gräslök hackad

1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
2. Skär köttet i ca 3 cm breda bitar. Bryn köttet på båda sidor i 1 msk smör 1 minut per sida. Krydda med 1 tsk salt. Blanda senapen med 1 1/2 dl vatten och häll över kotletterna. Låt puttra 3–5 min utan lock. Rör i Maizenaredningen, koka 1 minut.
3. Skala och skär morötterna i skivor på snedden. Koka dem i 1/2 dl vatten, 2 msk smör och 1/2 tsk salt. Låt koka under lock ca 3 min. Rör i gräslöken.
4. Servera kotletterna med senapssås, morötter och potatis.