Senapsgriljerad lax

Recept på senapsgriljerad lax. Prova senapsgriljerad lättrimmad lax istället för skinka. Laxen kan serveras varm eller kall.
Laxen kan serveras varm eller kall.
Laxen kan serveras varm eller kall. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 800 g laxfilé - ,med eller utan skinn
  • 2,5 msk salt
  • 2 msk strösocker

Griljering

  • 0,5 apelsin
  • 2 äggulor
  • 1 msk ströbröd - gärna glutenfritt
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 1 msk rårössocker
  • 2 tsk senapspulver - Colman’s
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 krm salt

Garnering

  • pepparrot - riven
  • apelsinskal - rivet
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Ansa laxen fri från ben och hinnor. Gnid in den med salt och socker och lägg den i kylen ca 6 timmar, så att den blir lättrimmad.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda  apelsinskal, äggulor, ströbröd, pepparrot, socker, senapspulver, ingefära och salt .

  3. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Torka av den med hushållspapper. Bred ut griljeringen så det täcker hela laxen.

  4. Griljera laxen mitt i ugnen ca 15 min, men håll den under uppsikt så att den inte blir för brun. Servera laxen varm eller kall. Garnera med pepparrot, apelsinskal och persilja.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!