Senapsgriljerad kassler med varma fikon

00000

Kassler istället för skinka bakad med ett kryddigt täcke. Snabbast går det med färdigköpta djupfrysta potatisklyftor. Servera med mango chutney och eventuellt lite gräddfil.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kassler, benfri

Griljering

2 msk mango chutney
0,5 msk senap, svensk
1 krm kanel, mald
1 äggula
3 msk ströbröd

Till servering

750 potatisklyftor, frysta
2 fikon
250 g broccoli
1 pkt cocktailtomater
1 dl mango chutney
1 dl gräddfil

Senapsgriljerad kassler med varma fikon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta bort nätet från kasslern. Lägg kasslern på en ugnslångpanna.
  2. Blanda mango chutney, senap, kanel, äggula och 2/3 msk av ströbrödet. Bred eller pensla det på kasslern. Strö över resten av ströbrödet. Lägg potatisklyftor runt om och stek mitt i ugnen ca 25 min.
    Dela fikonen och lägg in dem på plåten när ca 10 min återstår.
  3. Dela och koka broccolin under tiden. Skär upp kasslern i tunna
    skivor och servera med fikonen, potatisklyftor, broccoli, tomat,
    mango chutney och eventuellt gräddfil.