Senapsgriljerad kassler med varma fikon

Kassler istället för skinka bakad med ett kryddigt täcke. Snabbast går det med färdigköpta djupfrysta potatisklyftor. Servera med mango chutney och eventuellt lite gräddfil.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kassler - benfri

Griljering

  • 2 msk mango chutney
  • 0,5 msk senap - svensk
  • 1 krm kanel - mald
  • 1 äggula
  • 3 msk ströbröd

Till servering

  • 750 potatisklyftor - frysta
  • 2 fikon
  • 250 g broccoli
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta bort nätet från kasslern. Lägg kasslern på en ugnslångpanna.

  2. Blanda mango chutney, senap, kanel, äggula och 2/3 msk av ströbrödet. Bred eller pensla det på kasslern. Strö över resten av ströbrödet. Lägg potatisklyftor runt om och stek mitt i ugnen ca 25 min. Dela fikonen och lägg in dem på plåten när ca 10 min återstår.

  3. Dela och koka broccolin under tiden. Skär upp kasslern i tunna skivor och servera med fikonen, potatisklyftor, broccoli, tomat, mango chutney och eventuellt gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!