44444

Senapsglaserade revbensspjäll innehåller senapsfrön som ger både god smak och knaprig konsistens.

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

2 kilo revben, tjocka, sågade
2 morötter
2 gula lökar
2 msk smör
3 lagerblad
10 vitpepparkorn
3 dl vitt vin, torrt
1,5 liter vatten

Glaze:

1 msk senapsfrön, bruna
1 msk senapsfrön, gula
1 dl lönnsirap 
1 dl senap, skånsk
0,5 tsk kryddnejlikor, malda
1 msk äppelcidervinäger
1 dl apelsin, pressad

20 minuter + 2 timmars koktid + 15 minuter i ugn

Senapsglaserade revbensspjäll – gör så här:

  1. Skala och skär morötter och lök i bitar. Fräs dem i smör. Tillsätt kryddorna och häll över vinet. Låt koka upp.
  2. Lägg revbenen i grytan och häll på vatten så att det täcker. Låt sjuda under lock ca 2 timmar, köttet ska lossna från benet.
  3. Förväll senapsfröna i lättsaltat vatten. Låt rinna av och blanda med övriga ingredienser.
  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och skär revbenen i bitar. Lägg dem på en plåt. Pensla revbenen med glazen och glacera mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min.

Recept av Christian Hellberg

Fler recept med: Buffémat, Fläskkött, Jul, Kött