Senapsglaserade revbensspjäll

Senapsglaserade revbensspjäll innehåller senapsfrön som ger både god smak och knaprig konsistens.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 kg revben - tjocka, sågade
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 3 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 dl vitt vin - torrt
  • 1,5 l vatten

Glaze

  • 1 msk senapsfrön - bruna
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 1 dl lönnsirap
  • 1 dl senap - skånsk
  • 0,5 tsk kryddnejlikor - malda
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl apelsin - pressad

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och lök i bitar. Fräs dem i smör. Tillsätt kryddorna och häll över vinet. Låt koka upp.

  2. Lägg revbenen i grytan och häll på vatten så att det täcker. Låt sjuda under lock ca 2 timmar, köttet ska lossna från benet.

  3. Förväll senapsfröna i lättsaltat vatten. Låt rinna av och blanda med övriga ingredienser.

  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och skär revbenen i bitar. Lägg dem på en plåt. Pensla revbenen med glazen och glacera mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min.

Recept av Christian Hellberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!