Senapsfärsbiff med rotfrukter och feta

Några extra droppar olivolja och nymald svartpeppar garnerar yoghurtsåsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja
  • 50 g fetaost

Rotfrukter

  • 800 g rotfrukter - valfria t ex morot, palsternacka och kålrot
  • 1 msk olivolja
  • 50 g rucola

Sås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och skär i stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Blanda med olivolja och rucola.

  2. Blanda färs, senap, salt och svartpeppar. Forma fyra biffar och stek i olivolja ca 5 min på varje sida.

  3. Blanda yoghurt, honung och salt. Lägg upp biffar och rotfrukter på tallrikar och smula över fetaosten. Servera med såsen. Ca 500 kcal per portion, 28 g fett, 38 g protein, 21 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!