00000

Pannbiff med lök i ny fräsch stil.

För 2 person(er)

Ingredienser

Biffarna

200 g nötfärs, (10%)
1 msk dijonsenap
2 msk vatten
1 krm salt
0,5 krm peppar
2 tsk smör

Löksky

0,5 röd lök
2 lökar, färska
1 tsk olja
1 tsk senapsfrö
0,5 köttbuljongtärning
1,5 dl vatten
0,5 tsk Maizena majsstärkelse

Tillbehör

150 g potatis, kokt
rucolasallad
snabbsaltad gurka, se recept nedan
1 msk dijonsenap

Senapsbiffar med löksky – gör så här:

  1. Blanda samman ingredienserna till färsen och forma till 2 biffar. Stek dem långsamt i smöret, 3-4 min på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma. Skölj ur pannan.
  2. Skär lökarna i klyftor och stek dem mjuka i olja och senapsfrö, ca 2 min. Smula i buljongtärningen.
  3. Blanda vatten och maizena och häll ner i pannan. Koka upp under omrörning.
  4. Servera biffarna med löksky och tillbehör.

 

Gurka, snabbsaltad

Koka upp 2 dl vatten, 3 msk salt och 3 msk strösocker i en kastrull. Blanda det med 8 dl kallt vatten. Skär 2, ej för stora, slanggurkor i 5 cm bitar. Stick i dem med en gaffel. Varva gurkbitar med svartvin- bärsblad och dillstjälkar tätt i en burk. Häll över lagen, sätt på lock och låt stå 2 dygn i kylen.