Senapsbiffar med löksky

Pannbiff med lök i ny fräsch stil.
Allt om Mat

Biffarna

  • 200 g nötfärs - (10%)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 2 tsk smör

Löksky

  • 0,5 röd lök
  • 2 lökar - färska
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk senapsfrö
  • 0,5 tärningar köttbuljong
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 tsk majsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • 150 g potatis - kokt
  • rucolasallad
  • 1 msk dijonsenap
  • gurka - snabbsaltad se nedan

Gurka, snabbsaltad

  • 2 dl vatten
  • 3 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 8 dl vatten - kallt
  • 2 slanggurkor
  • svartvinbärsblad
  • dillstjälkar

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till färsen och forma till 2 biffar. Stek dem långsamt i smöret, 3-4 min på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma. Skölj ur pannan.

  2. Skär lökarna i klyftor och stek dem mjuka i olja och senapsfrö, ca 2 min. Smula i buljongtärningen.

  3. Blanda vatten och maizena och häll ner i pannan. Koka upp under omrörning.

  4. Servera biffarna med löksky och tillbehör.

Gurka, snabbsaltad

  1. Koka upp 2 dl vatten, 3 msk salt och 3 msk strösocker i en kastrull.

  2. Blanda det med 8 dl kallt vatten.

  3. Skär 2, ej för stora, slanggurkor i 5 cm bitar. Stick i dem med en gaffel.

  4. Varva gurkbitar med svartvin- bärsblad och dillstjälkar tätt i en burk. Häll över lagen, sätt på lock och låt stå 2 dygn i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!