00000

Senaps- och whiskysill - överraska med en riktigt rökig sill! Liquid smoke finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk löksillsfilé (540 g)
2 msk majonnäs
1,25 dl gräddfil
2 msk grovkornig senap
2 tsk whisky rökig, t ex Laphroaig
0,5 tsk liquid smoke
1 krm worcestersås
2 msk dill finhackad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Senaps- och whiskysill – gör så här:

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.
  2. Blanda alla ingredienser i en burk och vänd ner sillen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Sillen håller ca 1 vecka i kyl.

 

Senaps- och whiskysill serveras gärna med whiskyspetsad akvavit

snaps-o-sill-kombination

Smakprov på särskilt lyckade kryddkombinationer från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

Whiskey-sillen är en riktig favorit som varit med i några år. Utgångspunkten var en klassisk senapssill, som fick högre smak med hjälp av en skvätt rökig whisky. För att snapsen också ska få en rökig känsla spetsas den inte bara med whisky utan också med rökarom. Den riviga snapsen passar bra till den krämiga sillen.

– Den sillen tar vi aldrig bort ur vårt sortiment. Den är lika populär till midsommar som till jul, säger Sanna Hermansson.

Recept på whiskyspetsad akvavit. 

Test! Årets godaste matjesill 2018

Vi har testat nio olika matjessillar och hittat årets favorit 2018 – se vilka som är godast här.

Fler recept med: Fisk, Jul, Påsk, Smårätter